9-3-2020 – Οικογένεια και σχολείο Σύμμαχοι, συνοδοιπόροι στην ψυχοκοινωνική εξέλιξη του παιδιού

Η Ψυχική Υγεία είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας !

Δελτίο Τύπου

 

Κατόπιν αιτήματος του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Θέκλης, η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Κεφαλονιάς – Ζακύνθου – Ιθάκης, που λειτουργεί από την ΑμΚΕ “Μετάβαση”, συντόνισε συνάντηση στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου στις 02/12/2019 με θέμα “Οικογένεια και σχολείο: Σύμμαχοι, συνοδοιπόροι στη ψυχοκοινωνική εξέλιξη του παιδιού“. 

 

Διοικητικά στελέχη του σχολείου, εκπαιδευτικοί, γονείς και μέλη του επιστημονικού προσωπικού της ΚΜΨΥ παρακολούθησαν αρχικά τις παρουσιάσεις με περιεχόμενο τα βασικά χαρακτηριστικά και τις ανάγκες των παιδιών σχολικής ηλικίας και των οικογενειών τους, το ρόλο της οικογένειας και του σχολείου στην ψυχοκοινωνική εξέλιξη και την ανάγκη αγαστής συνεργασίας μεταξύ αυτών των δύο θεσμών από το ψυχολόγο κύριο Βασίλη Ξερνό και την κοινωνική λειτουργό και συντονίστρια της ΚΜΨΥ κυρία Κατερίνα Γαρμπή. Ακολούθησε γόνιμος διάλογος, με τους παρευρισκόμενους γονείς και εκπαιδευτικούς να διατυπώνουν τις απόψεις και τα ερωτήματά τους σχετικά με το ρόλο που διαδραματίζουν οι ίδιοι στην ομαλή ανάπτυξη των παιδιών. Συζητήθηκαν ζητήματα που εμποδίζουν την ομαλή σύμπραξη οικογένειας και σχολείου και τρόποι υπέρβασης τους.

             

Η συνάντηση αυτή κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη, δεδομένης της παρουσίας σημαντικού αριθμού γονέων και εκπαιδευτικών και της ενεργής και ζωηρής εμπλοκής τους καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης. Ευχή όλων αυτή να ήταν μόνο η αρχή μίας σειράς συναντήσεων με σκοπό την πρόληψη και την προαγωγή της Ψυχικής Υγείας και στο χώρο της σχολικής κοινότητας.