30-7-2014 Εκδήλωση κοινωνικοποίησης και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης – Προβολή ταινίας

Η Ψυχική Υγεία είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας !

30-7-2014 Εκδήλωση κοινωνικοποίησης και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης – Προβολή ταινίας

Την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014 πραγματοποιήθηκε στοχευμένη δράση κοινωνικοποίησης και κινητοποίησης νεαρών ατόμων με ψυχιατρικό πρόβλημα που παρακολουθούνται από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Κεφαλονιάς – Ζακύνθου – Ιθάκης.

     Προβλήθηκε ταινία στην έδρα της ΑμΚΕ “ΜΕΤΑΒΑΣΗ”, παρουσία επαγγελματιών ψυχικής υγείας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας, η οποία αποτέλεσε αφορμή για γνωριμία, ανταλλαγή εμπειριών αλλά και διασκέδαση των ατόμων.

     Η εκδήλωση ξεκίνησε με εισαγωγή από την ψυχολόγο Αφροδίτη Ζιάννη και την κοινωνική λειτουργό Κατερίνα Παπαδάτου σχετικά με την ψυχική νόσο και τους τρόπους με τους οποίους επηρεάζει τη λειτουργικότητα και την κοινωνικότητα των ατόμων, όπως και για την ανάγκη για κοινωνικοποίηση και συμμετοχή των ατόμων σε αποκαταστασιακές δραστηριότητες. Έγινε επίσης αναφορά και στο έργο του “Κέντρου Ημέρας Αργοστολίου”.

     Στη συνέχεια ενθαρρύνθηκαν τα ίδια τα άτομα να πάρουν το λόγο και να μεταφέρουν την εμπειρία τους σχετικά με τον τρόπο που επηρεάζει η ψυχική νόσος την καθημερινότητά τους αλλά και σχετικά με την προσπάθεια που κάνουν καθημερινά με τη βοήθεια των οικογενειών τους και των δομών ψυχικής υγείας.

     Κεντρικό συμπέρασμα της εκδήλωσης ήταν ότι κανένας δεν πρέπει να νιώθει μόνος απέναντι στην ψυχική νόσο.

     Ακολούθησε η προβολή ταινίας.