13-11-2012 Παρέμβαση για την ψυχική υγεία στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς

Η Ψυχική Υγεία είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας !

13-11-2012 Παρέμβαση για την ψυχική υγεία στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς

Οι Εργαζόμενοι της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Κεφαλονιάς – Ζακύνθου και Ιθάκης, καθώς και η Πρόεδρος της ΑΜΚΕ “Μετάβαση”παρευρεθήκαμε την Τρίτη 13/11/12 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κεφαλονιάς με θέμα την Υγεία στο Νομό.

Πραγματοποιήσαμε παρέμβαση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΚΜΨΥ, όπως και συνολικά ο χώρος της Ψυχικής Υγείας, λόγω της πολιτικής της απαξίωσης και της υποχρηματοδότησης των δημόσιων παροχών υγείας.

Η παρέμβασή μας αυτή εντάσσεται στο συνολικό πλαίσιο των πολύμορφων κινητοποιήσεών μας, οι οποίες έχουν ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 2011.

Καλέσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο να αναλάβει τη σοβαρή ευθύνη που του αναλογεί και να μην επιτρέψει το κλείσιμο της ΚΜΨΥ, καθώς οι συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης θ’ αποτελούν ανοιχτή πληγή για όλη την κοινωνία το επόμενο διάστημα.

Καταλήξαμε ότι: “η μη συνέχιση λειτουργίας της ΚΜΨΥ θα φέρει την τοπική κοινωνία αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα των αυξανόμενων ψυχιατρικών υποτροπών και νοσηλειών και της απώλειας ενός σημαντικού κυττάρου προαγωγής της ψυχικής υγείας στον τόπο μας”.
Καλούμε την τοπική κοινωνία να συνεχίσει να είναι δίπλα μας στον δίκαιο αγώνα μας, κάνοντας πράξη το “ένας για όλους και όλοι για έναν!”

Οι Εργαζόμενοι της ΚΜΨΥ
Κεφαλονιάς – Ζακύνθου – Ιθάκης