10-10-2012 Εκδήλωση για την Ψυχική Υγεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η Ψυχική Υγεία είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας !

10-10-2012 Εκδήλωση για την Ψυχική Υγεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Στις 10 Οκτωβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε από την Αμκε «ΜΕΤΑΒΑΣΗ» εκδήλωση για την Ψυχική Υγεία στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, παρουσία υπηρεσιών ψυχικής υγείας, φορέων του νησιού και ψυχικά πασχόντων με τις οικογένειές τους.

Η εκδήλωση περιλάμβανε μουσική, διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου για την Ψυχική Υγεία, ομιλία για την ψυχική υγεία και τη δράση της ΚΜΨΥ Κεφαλονιάς- Ζακύνθου-Ιθάκης, ομιλίες από τους φορείς για το έργο και την προσφορά της ΚΜΨΥ και για την ανάγκη ύπαρξης κεντρικού σχεδιασμού, καθώς και επαρκούς και σταθερής χρηματοδότησης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Εκ μέρους της ΑΜΚΕ «ΜΕΤΑΒΑΣΗ» μίλησαν οι:

  1. Γαρμπή Αικατερίνη, Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «ΜΕΤΑΒΑΣΗ»
  2. Παπαδάτου Αικατερίνη, Κοινωνική Λειτουργός της ΚΜΨΥ Κεφαλονιάς- Ζακύνθου- Ιθάκης
  3. Ζιάννη Αφροδίτη, Ψυχολόγος της ΚΜΨΥ Κεφαλονιάς- Ζακύνθου- Ιθάκης

Το σημαντικότερο μέρος της εκδήλωσης ήταν η ομιλία μητέρας ψυχικά πάσχοντα, η οποία κατέθεσε δημόσια την εμπειρία της πραγματικότητας της ψυχικής νόσου μέσα στην οικογένεια , τη σημαντική βοήθεια που έχει λάβει το μέλος της οικογένειάς της από την ΚΜΨΥ και τα βήματα που έχει πραγματοποιήσει με αυτή τη βοήθεια .

Απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις οικογένειες που κάποιο μέλος τους αντιμετωπίζει πρόβλημα ψυχικής υγείας να σπάσουν τον φόβο της προκατάληψης και να απευθυνθούν στην ΜΕΤΑΒΑΣΗ και στις άλλες υπηρεσίες ψυχικής υγείας του νησιού.