22-12-2011 Συναυλία Αλληλεγγύης για τη συνέχιση της λειτουργίας της Κ.Μ.Ψ.Υ. Κεφαλονιάς – Ζακύνθου – Ιθάκης

Η Ψυχική Υγεία είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας !

22-12-2011 Συναυλία Αλληλεγγύης για τη συνέχιση της λειτουργίας της Κ.Μ.Ψ.Υ. Κεφαλονιάς – Ζακύνθου – Ιθάκης

 

Πραγματοποιήθηκε χτες Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 20.30 στο Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος» η συναυλία αλληλεγγύης για τη συνέχιση της λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας.

Η εκδήλωση περιλάμβανε 2 μέρη:

1)   α. Ομιλία για την ψυχική υγεία, για την πορεία μετατόπισης του κέντρου βάρους της φροντίδας από το άσυλο στην Κοινότητα, για τις δομές ψυχικής υγείας στο νησί, παρουσίαση του έργου και των δράσεων της ΚΜΨΥ Κεφαλονιάς- Ζακύνθου- Ιθάκης.

     β. Ενημέρωση για τα προβλήματα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει η Κινητή Μονάδα το τελευταίο διάστημα, όπως και οι υπόλοιπες δομές Ψυχικής Υγείας πανελλαδικά που υπάγονται στο Πρόγραμμα «Ψυχαργώς» και για τις κινητοποιήσεις και τις δράσεις των εργαζομένων της ΚΜΨΥ όλο αυτό το διάστημα.

Απευθύνθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία να συνεχίσει να στηρίζει το έργο της ΚΜΨΥ όπως και τις κινητοποιήσεις της. Το πρώτο μέρος έκλεισε με το κάλεσμα: «Ένας για όλους και όλοι για έναν».

Μίλησαν οι:

  • Γαρμπή Αικατερίνη, Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «ΜΕΤΑΒΑΣΗ»
  • Θεολόγος Γιώργος, Ψυχίατρος της ΚΜΨΥ
  • Μιμίκος Στυλιανός , Ψυχολόγος της ΚΜΨΥ
  • Παπαδάτου Αικατερίνη, Κοινωνική Λειτουργός της ΚΜΨΥ
  • Ζιάννη Αφροδίτη, Ψυχολόγος της ΚΜΨΥ

 

  • 2)  Αφιέρωμα στον W.A. Mozart με έργα του για μουσική δωματίου.

Σημαντική ήταν η παρουσία στη συναυλία μεγάλου αριθμού ψυχικά πασχόντων που παρακολουθούνται από την ΚΜΨΥ, καθώς και των οικογενειών τους.

Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου αντανακλά τους δυνατούς δεσμούς που έχουμε αναπτύξει με την Κοινότητα και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε το έργο μας, γνωρίζοντας πως έχουμε στο πλευρό μας την αναγνώριση και τη στήριξη της τοπικής μας κοινωνίας.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Χαρά Κουμαριώτη – Πιάνο, Κωνσταντίνος Λεοντάρης – Βιολί.

Συνδιοργάνωση – Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χαρά Κουμαριώτη.