15-12-2008 Λόγω Ψυχής

Η Ψυχική Υγεία είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας !

15-12-2008 Λόγω Ψυχής

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΜΕΤΑΒΑΣΗ», που λειτουργεί την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Κεφαλονιάς-Ζακύνθου πραγματοποίησε το Σάββατο 15/12/07 και την Κυριακή 16/12/07 διήμερη εκδήλωση στο Δήμο Παλλικής με θέμα «Ψυχική Υγεία, Υπόθεση όλων μας». Η εκδήλωση πραγματώθηκε σε συνεργασία με του πολιτιστικούς συλλόγους«Κουνόπετρα», «Ανδρέας Λασκαράτος» και «Χωροπούλα». Σκοπός αυτής της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας και θεμάτων ψυχικής υγείας.

Η πρώτη μέρα αφορούσε στους ενήλικες και περιλάμβανε παρουσίαση δύο εκ των τριών πολιτιστικών συλλόγων καθώς και παρουσίαση του ρόλου και της λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας. Επίσης, έγινε ενημέρωση για το τι είναι ψυχική υγεία, πώς ορίζεται η ψυχική διαταραχή, ποια η σημασία της προαγωγής ψυχικής υγείας. Στο τέλος της ίδιας ημέρας προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους «Ο άνθρωπος που ενόχλησε το σύμπαν», που είχε ως θέμα τη ζωή των ασθενών του ψυχιατρείου Χανίων και την επαφή τους με την Κοινότητα στα πλαίσια της αποασυλοποίησης. Στόχος μας ήταν η ενημέρωση του κοινού για το κλείσιμο των ψυχιατρείων και η ευαισθητοποίησή του σε θέματα ψυχικής υγείας και αναγκαιότητας λειτουργίας μονάδων και προγραμμάτων Προαγωγής Ψυχικής Υγείας.

Τη δεύτερη μέρα η Μονάδα Ψυχικής Υγείας διοργάνωσε εκδήλωση με βιωματικά παιχνίδια, παρουσίαση χορευτικού συγκροτήματος και προβολή παιδικής Χριστουγεννιάτικης ταινία, με σκοπό να δοθούν στους μικρούς μας φίλους ευκαιρίες για δημιουργικό παιχνίδι και ευχάριστο απόγευμα.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συμμετείχαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης και όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.